Třtinová sušená šťáva má podobnou chuť a vůni jako med. Vychutnejte si ji v biokvalitě jako sladidlo i dochucovadlo slaných pokrmů.
Využití:
- polévky - příklad užití šťávy k dochucení polévky najdete v časopise Dobroty zima 2016-17 na str. 17 u receptu na rajčatovo-mandlovou polévku
- pečení - s třtinovou šťávou můžete sladit i těsta
- slazení - ať už chcete osladit nápoj nebo kaši, bude se vám k tomu hodit sušená třtinová šťáva
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. Třtinová šťáva se získává z rostliny lisováním a následně se suší.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Šťáva z cukrové třtiny*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíK přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1624kJ/388kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 96 g. z toho cukry: 96 g. Bílkoviny: 1 g. Sůl: 0,08 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 60 %.
Legislativní zařazení: Sušená šťáva z cukrové třtiny.