Třtinový cukr má nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku a medu. Můžete ho v kuchyni používat jako běžný cukr. Cukr je v biokvalitě, obsahuje navíc melasu.
Tipy a recepty na použití BIO třtinového cukru:
- pečení - třtinový cukr slouží dobře k oslazení pečených dezertů
- krémy - i studené dezerty můžete sladit třtinovým cukrem
- zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu, pokud ji potřebujete přisladit, můžete použít třtinový cukr
Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Bio třtinový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Vyrábí se z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy. Tento cukr navíc obsahuje melasu, což je zbytek po vycukernění třtiny.
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se má v našich kuchyních opět své místo.
Ocení ho především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. BIO potraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Cukr třtinový*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíK přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1591kJ/380kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 90 g. z toho cukry: 90 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0,1 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo - přírodní cukr.