Třtinový cukr má nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku a medu. Můžete ho v kuchyni používat jako běžný cukr.
Tipy a recepty na použití třtinového cukru:
- pečení - třtinový cukr slouží dobře k oslazení pečených dezertů
- krémy - i studené dezerty můžete sladit třtinovým cukrem
- zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu, pokud potřebujete přisladit, můžete použít třtinový cukr
Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Třtinový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného cukru. Vyrábí se z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy. Tmavší zabarvení můžete použít při obarvování jídel, jeho barva se při použití v jídle projeví.
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.
Cukr třtinový tmavý. Může obsahovat stopy lepku.Výborně se hodí ke slazení čaje, cereálií, čerstvého ovoce a také k pečení a vaření.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1700kJ/400kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 99,9 g. z toho cukry: 99,9 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %.
Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo - přírodní cukr.