Třtinový cukr má nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku a medu. Můžete ho v kuchyni používat jako běžný cukr.
Tipy a recepty na použití třtinového cukru:
- pečení - třtinový cukr slouží dobře k oslazení pečených dezertů
- krémy - i studené dezerty můžete sladit třtinovým cukrem
- zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu a pokud ji potřebujete přisladit, můžete použít třtinový cukr
Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Třtinový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Vyrábí se z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.
Složení: Cukr třtinový. Může obsahovat stopy lepku.
Návod k přípravě: K přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml): 1700 kJ/400 kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 99.9 g. z toho cukry: 99.9 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %.
Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo - přírodní cukr..