Lískové ořechy v polevě z karobu. Mají příjemnou sladkou chuť. Karobky jsou vynikající náhražkou běžných pamlsků.
Karob (svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Zde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné.
Lískové oříšky rostou na keři s názvem líska obecná. Vyskytuje se hlavně v Evropě a její plody se využívají převážně v potravinářství. Krom toho se z ořechů získává také olej do kosmetických a malířských produktů. Dřevo lísky je používáno především v lidovém umění.
Složení: LÍSKOVÁ JÁDRA 33 %, karobová poleva 67 % (cukr, palmový tuk, SYROVÁTKA, pudr ze svatojánského chleba 6 %, rýžová mouka,slunečnicový lecitin, arabská guma, šelak).
Může obsahovat stopy lepku a arašídů.
Návod k přípravě: k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2383 kJ/573 kcal. Tuky: 40.8 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 14 g. Sacharidy: 40.3 g. z toho cukry: 40.1 g. Vláknina: 3.2 g. Bílkoviny: 6.3 g. Sůl: 0.25 g
Může obsahovat (alergeny): mléko, skořápkové plody
Skladování: při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: suché skořápkové plody v karobové polevě.