Karobky jsou vynikající náhražkou běžných pamlsků. Jedná se o různé druhy sušeného ovoce nebo ořechů pokryté polevou z karobu.
Karob (neboli svatojánský chléb) je zdravou alternativou ke kakau. Na rozdíl od kakaa neobsahuje karob škodlivé methylxanthiny. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem a vzhledem k jemné konzistenci není potřebný ani přídavek velkého množství tuku.
PARA OŘECHY 30 %, karobová poleva 70 % (cukr, palmový tuk, SYROVÁTKA, pudr ze svatojánského chleba 6 %, rýžová mouka, slunečnicový lecitin, arabská guma, šelak).
Může obsahovat stopy lepku.k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):2390kJ/575kcal. Tuky: 41,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 17,9 g. Sacharidy: 44,3 g. z toho cukry: 41,4 g. Bílkoviny: 5,8 g. Sůl: 0,25 g
Skladování: při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: suché skořápkové plody v karobové polevě