Těstoviny ve tvaru drobných motýlků z kvalitní celozrnné semolinové krupice jsou výborné k omáčkám i do salátů.
Těstoviny farfalle jsou vyrobeny z pšeničné krupice, která se vyrábí z kvalitní tvrdé neboli tvrdozrnné pšenice nebo také semoliny. Hlavní výhodou je, že nemají tendenci se rozvařovat. Jejich chuť nejvíce pozvedne kvalitní olivový olej. Vodu na vaření těstovin pořádně osolte. Se solí určitě nešetřete, na jeden litr vody by měla přijít lžíce soli. Italové dokonce tvrdí, že voda na vaření těstovin by měla být slaná jako moře.
Název "farfalle" znamená v italštině motýl. A přesně toho nebo také mašličky tyto drobné těstoviny připomínají. Jejich veselý tvar si určitě zamilují nejen děti. K těstovinám Farfalle se hodí rajčatová nebo jemná zeleninová omáčka. Díky svému zajímavému tvaru se hodí i do teplých či studených salátů, které ozvláštní a přidá jim na sytosti. Farfalle můžete také zapékat nebo je vyzkoušet na sladko.
Tvrdozrnná PŠENIČNÁ krupice*. Může obsahovat stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíTěstoviny vařte v mírně osolené vroucí vodě po dobu 9 minut. Občas promíchejte. Poté těstoviny sceďte.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1518kJ/358kcal. Tuky: 1,6 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g. Sacharidy: 73,2 g. z toho cukry: 3 g. Bílkoviny: 11 g. Sůl: 0,01 g
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
Legislativní zařazení: Těstoviny bezvaječné.