Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně. Mezi jejich přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití. Přidáním různých surovin z nich vytvoříte mnoho chutných pokrmů.
Ráno dělá den a snídaně dělá ráno. Dobrá snídaně vám zajistí dostatek energie a pocit sytosti. Ale právě ráno člověk často nejvíce pospíchá a nemá na přípravu jídla moc času. V takovém případě můžete sáhnout po instantní kaši, třeba zrovna ječné.
Fantazii se meze nekladou a do své kaše si můžete pokaždé přidat něco jiného. Z jednoho sáčku si tak uděláte mnoho různých a chutných pokrmů.
Tipy a recepty na použití ječné kaše:
- snídaně - v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, z čeho ji vařit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
- dezert - v poháru můžete kaši krásně nazdobit třeba se zkaramelizovaným ovocem a sladkým sirupem
- koktejl - když při vaření přidáte více tekutiny, řidší kaši pak lze rozmixovat s ořechy a ovocem a uděláte si tak výborný koktejl
- knedlíčky do polévky - nastrouhané tofu, kaši, utřený česnek a nasekané bylinky zformujte do malých knedlíčků, které stačí v polévce už jen 3 minuty povařit
- pomazánka - kaše může být základní hmotou pro výrobu domácích pomazánek
Ječmen lidé znají asi 3000 let, je to jedna z nejstarších zemědělských plodin. Pratypem domestikovaného ječmene je ječmen tibetský, dnes se pěstuje ječmen setý. Je velmi odolný a snáší i drsnější podnebí. Najdeme ho především na severní polokouli, dokonce i v oblastech nad 4000 metrů nad mořem a za polárním kruhem.
Firma Nominal je na trhu již 20 let. Důležitými hodnotami jsou pro ně příroda, pečlivost, pokora a píle. Dbají především na kvalitu surovin, některé si i sami pěstují. Značka patří mezi průkopníky bezlepkových potravin v České republice.
Rýže loupaná, jáhly.K rychlé přípravě obilninových kaší, zahušťování pokrmů.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1563kJ/367kcal. Tuky: 2,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 78 g. z toho cukry: 0,3 g. Bílkoviny: 8 g. Sůl: 0,01 g
Skladování: Skladujte v suchu při relativní vlhoksti do 75 % a teplotě do 30 °C. Uzavřené. Oddělené od aromatických surovin. Chránit před přímým
sluncem.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – kaše instantní.