Sušené plody vinné révy v polevě z karobu. Mají výraznou sladkou chuť. Karobky jsou vynikající náhražkou běžných pamlsků.
Karob (svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Zde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné.
Složení: rozinky 35 %, karobová poleva 65 % (cukr, palmový olej, SYROVÁTKA, pudr ze svatojánského chleba 5,7 %, rýžová mouka, slunečnicový lecitin, arabská guma, šelak).
Může obsahovat stopy lepku, arašídů a skořápkových plodů.
Návod k přípravě: k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1854 kJ/442 kcal. Tuky: 19.4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 12 g. Sacharidy: 64.5 g. z toho cukry: 62 g. Vláknina: 1.4 g. Bílkoviny: 1.6 g. Sůl: 0.25 g
Může obsahovat (alergeny): mléko
Skladování: při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: sušené ovoce v karobové polevě.