Dortové želé v prášku, které vystačí na na 250 ml
tekutiny (vody nebo ovocné šťávy). Tenká vrstva želé a ovoce zůstane
krásně čerstvé!
Ovocný želé dortík nebo koláč s čerstvým ovocem zakončený tenkou vrstvou
želé, která ovoce kopíruje a dodává mu nádherný lesk, je jeden znejoblíbenějších
zákusků nejen vlétě, ale téměř po celý rok. Čerstvé nebo kompotované ovoce,
které zůstává na dortu po celou dobu jako právě utržené, je zárukou obliby
ovocných dortů a chloubou každé hospodyňky.
Dort-želé červené je ideální pro podtržení barvy a lesku jahod, malin, višní
a jiných červených plodů. Můžete však vyzkoušet i zajímavý kontrast červeného
želé se žlutým ananasem nebo zeleným kiwi.
S dortovým želé si nemusíte dělat starosti, zda se podaří, neboť je vyrobené
na rostlinné bázi zvýtažku zmořských řas a musí se dobře povařit, aby fungovalo.
Příprava je snadná a zároveň rychlá.
Použití:
- Obsah sáčku smícháme se 2- 3 lžícemi cukru (40 g), přidáme 250 ml tekutiny
a důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 1
minutu.
- Odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme chladnout.
- Ještě vlažným želé zalijeme ovoce na dortu. Dort je nutné před nanesením
želé potřít např. krémem nebo džemem. Pokud želé před použitím příliš ztuhne,
můžeme ho ještě jednou krátce rozehřát.
Složení:
Cukr, zahušťovadla (karagenan (E 407), karubin (E 410), chlorid draselný
((CS) E 508)), regulátor kyselosti (hydrogenvínan draselný (vinany draselné)),
barviva (karmín (karmíny), karoteny (karoteny)).