Kešu oříšky pocházejí z Indie, kde rostou na stromech vysokých až 12 metrů. Po sklizni jsou oříšky v tvrdé skořápce krátce povařeny ve vodě, aby skořápka změkla. Poté jsou ručně louskány. Pro zachování původní chuti jsou nakonec opatrně sušeny při teplotě 50 - 60 °C. Tyto kešu oříšky jsou šetrně pražené horkým vzduchem tak, aby se lehce zvýraznila jejich chuť. Jsou výtečné samotné, můžeme je však použít i v kari směsích, smažené rýži a různých sladkostech. Rozmixováním získáme vynikající kešu „máslo“ na pečivo, do kaše, jogurtu a podobně. Z pražených kešu oříšků můžeme vyrábět i lahodné kešu "mléko".
HMOTNOST: 5 kg
ZEMĚ PŮVODU: Pobřeží slonoviny, praženo v České republice
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje skořápkové plody a může obsahovat stopy lepku.
Jádra KEŠU ořechů* pražená. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Kalorická hodnota/energie (na 100g):2554kJ/616kcal. Tuky: 49 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 8,8 g. Sacharidy: 21 g. z toho cukry: 5 g. Bílkoviny: 21 g. Sůl: 0,01 g
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Legislativní zařazení: