Kešu oříšky pocházejí z Indie, kde rostou na stromech vysokých až 12 metrů. Po sklizni jsou oříšky v tvrdé skořápce krátce povařeny ve vodě, aby skořápka změkla. Poté jsou ručně louskány. Pro zachování původní chuti jsou nakonec opatrně sušeny při teplotě 50 - 60 °C, lámány a poté uchovány ve vakuovaných pytlích až do chvíle balení do obalů určených pro konečného spotřebitele. Kousky kešu ořechů jsou vhodné především na vaření, v kari směsích, smažené rýži, sladkostech či šetrně upražené s trochou slané vody. Upražíme-li je nasucho bez soli a rozmixujeme, získáme vynikající kešu „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.
HMOTNOST: 3 kg
ZEMĚ PŮVODU: Pobřeží Slonoviny
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje skořápkové plody a neobsahuje žádné stopy jiných alergenů.
Jádra KEŠU ořechů* lámaná nepražená. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):2554kJ/616kcal. Tuky: 49 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 8,8 g. Sacharidy: 21 g. z toho cukry: 5 g. Bílkoviny: 21 g. Sůl: 0,01 g
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Legislativní zařazení: