Špaldové vločky i po uvaření dobře drží svůj tvar a nijak se nerozváří. Využijte je na přípravu snídaňových kaší, granoly, drobenky…
Pusťte špaldu do kuchyně! Zabydlí se rychle a nemá extra nároky. Udělá vám radost na sladko i na slano.
Špaldové vločky mají jemnou oříškovou chuť, výborně si rozumí s medem, ale neztratí se ani ve slaných jídlech. Jsou skvělé na zahuštění polévek či zeleninových karbanátků. Jsou skvělé jako základ ranní kaše nebo domácího müsli. Přidejte semínka, nakrájené sušené i čerstvé ovoce, zalijte dobrým rostlinným mlékem a můžete podávat. Nebo vyzkoušejte slanou variantu vločkové kaše, která je populární ve Skotsku.
Pšenice špalda je poměrně málo šlechtěná odrůda, která se pěstuje takřka výhradně v ekologickém zemědělství. Dobře se pro něj totiž hodí, je odolná vůči plevelům a celkově je oproti pšenici méně náročná na podmínky prostředí.
Tipy a recepty na použití:
- Kaše
– vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
– pro krémovější chuť, vločky pár minut povařte - Krémové polévky
– do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte
– s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou - Pečivo
– při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami - Smoothie
– rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu... - Placičky, burgery, sekaná
– vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě - Lívance
– nahraďte 1/4 mouky vločkami - Pomazánky
– lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a
Zákazníci s tímto produktem kupují