Drobné vločky s lehce oříškovou chutí. Stačí je zalít horkou tekutinou, ochutit sirupem, doplnit oříšky nebo semínky a máte připravenou výtečnou snídani..Quinoa je přirozeně bezlepková plodina pocházející z Jižní Ameriky, kde patřila a pořád patří k hlavním zemědělským plodinám. Quinou dokonce Inkové považovali za posvátnou a s trochou nadsázky se dá říct, že podobně okouzleni jsme i my dnes. Ne nadarmo NASA zkoumá quinou jako potravinu vhodnou pro astronauty při dlouhých vesmírných letech...Tipy na použití:Kaševločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékempro krémovější chuť, vločky pár minut povařteKrémové polévkydo zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujtePečivopři přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1 mouky vločkamiSmoothierozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...Placičky, burgery, sekanávločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodusmažte nebo pečte v trouběLívancenahraďte 1 mouky vločkamiPomazánkylehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)Sušenky nahraďte 1 mouky vločkamiGranolavločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, čokoládové pecičky, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °CDroben