Vločky ovesné jemné 5 kg BIO COUNTRY LIFE

310 Kč
Do 5 dnů
  • Cena bez 12% DPH: 276,79 Kč
  • PeMi kód: 664130
  • EAN: 8595016504663
Jemné ovesné vločky v biokvalitě. Snídaní z nich nastartujete den plný energie. A z jemných ovesných vloček připravíte tu nejlepší ovesnou kaši. V kuchyni ovšem mají širší využití – zahustíte s nimi polévky, pomazánky, karbanátky. Můžete je přidat do pečiva, lívanečků a nebo si připravit domácí ovesnou granolu.

Rána s nimi jsou skvělá, ale zkuste to s nimi i jinak. Pečte sušenky, vařte polévky, mixujte smoothie. Ochutnejte vločkovou nádivku s mandlemi a budou se vám dělat boule za ušima. Zdravé burgery ocení nejen vegetariáni a v cizrnových placičkách nahradí klasickou mouku. Vyplatí se je mít při ruce!

Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a řeže se na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.

V našem časopise Dobroty jaro 2016 jsme zpracovali rozsáhlé téma o vločkách. Naleznete zde srovnání jednotlivých druhů vloček, tipy a recepty na použití, zajímavé informace o lepku a mnoho dalšího...

Využití:

  • polévky - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou, recept na karotkovou polévku s ovesnými vločkami je popsán na straně 12 v Dobrotách jaro 2016
  • kaše - z ovesných vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě, náš recept naleznete na straně 18 v Dobrotách jaro 2016
  • knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami
  • placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte, na straně 12 v Dobrotách jaro 2016 najdete recept na cizrnové placičky se sójovými a ovesnými vločkami
  • sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví
  • pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte
  • mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout
  • smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
  • pečivo - při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami

Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekol

⇡ Zpět nahoru ⇡