Vločky ovesné jemné 500 g COUNTRY LIFE

32 Kč
Do 3 dnů
  • Cena bez 12% DPH: 28,57 Kč
  • PeMi kód: 115380
  • EAN: 8595016511241
Snídaní z ovesných vloček nastartujete den plný energie. A z jemných ovesných vloček připravíte tu nejlepší ovesnou kaši. V kuchyni ovšem mají širší využití – zahustíte s nimi polévky, pomazánky, karbanátky. Můžete je přidat do pečiva, lívanečků a nebo si připravit domácí ovesnou granolu.

Ovesné vločky se vyrábějí z napařeného a rozlisovaného obilného zrna.
V našem časopise Dobroty jaro 2016 jsme zpracovali rozsáhlé téma o vločkách. Naleznete zde srovnání jednotlivých druhů vloček, tipy a recepty na použití, zajímavé informace o lepku a mnoho dalšího...

V nabídce také máme certifikované bezlepkové ovesné vločky Tilquhillie

Tipy a recepty na použití:

  • Kaše
    – vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
    – pro krémovější chuť, vločky pár minut povařte
    – recept na ovesnou kaši naleznete na straně 18 v Dobrotách jaro 2016
  • Krémové polévky
    – do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte
    – s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou
    – recept na karotkovou polévku s ovesnými vločkami je popsán na straně 12 v Dobrotách jaro 2016
  • Pečivo
    – při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Muffiny
    – recept na květákové muffiny najdete na straně 16 v Dobrotách jaro 2016
  • Nádivka
    – recept na vločkovou nádivku s mandlemi naleznete na straně 13 v Dobrotách jaro 2016
  • Smoothie
    – rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...
  • Placičky, burgery, sekaná
    – vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
    – na straně 12 v Dobrotách jaro 2016 najdete recept na cizrnové placičky se sójovými a ovesnými vločkami
  • Lívance
    – nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Pomazánky
    – lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)
  • Sušenky
    – nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Granola
    – vločky

Zákazníci s tímto produktem kupují

⇡ Zpět nahoru ⇡