Abychom dosáhli sklizně pouze dozrálých jader ořešáku královského, musíme vyčkat, až ořechy samovolně spadnou na zem. Amatéři často ořechy ze stromu otloukají a sklidí tedy i nezralé plody. Vlašské ořechy jsou velmi výživné, stačí nám proto pouhých 5 jader denně, a nemusíme se tedy obávat stoupající váhy. Při pravidelné a dlouhodobé konzumaci příznivě působí na odstranění srdečně-cévních chorob, regulují krevní tlak, snižují hladinu cholesterolu, podporují chuť k jídlu a mají protizánětlivé účinky. Jsou také zaručeným zdrojem zinku, který je důležitý pro enzymatické reakce, pro zdravé vlasy, pokožku, nehty, sexuální potenci a mnohé další biochemické pochody.
Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich a může obsahovat jádra podzemnice olejné, sezamová semena a výrobky z nich.
Složení: jádra vlašského ořechu 100 %.
Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota 2738 kJ/654 kcal
Bílkoviny 15,2 g
Tuky 65,2 g
Nasycené mastné kyseliny 6,1 g
Sacharidy 14 g
Z toho cukry 0 g
Vláknina 6,7 g
Sůl 0,02 g