S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, hodí se do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.
Recepty:
- Mléko z vlašských ořechů
200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte
použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení
zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličky - Karotkový koláč s vlašskými ořechy
recept je popsán na straně 9 v Dobrotách podzim 2013 - Dresink z tofu a oleje z vlašských ořechů
recept je uveden na straně 9 v Dobrotách podzim 2013 - Korpusy, drobenka, krambl
rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje
použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na krambl - Máslo z vlašských ořechů
ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku soli
použijte na lívance, palačinky, raw sladkosti - Omáčka na těstoviny
vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčce - Pečivo
přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánky - Granola
- Smoothie
- Náplň do těsta, quiche
- Do rizota, zapečených pokrmů
- K sýrům
Tipy na úpravu vlašských ořechů: