Vlašské ořechy 100 g COUNTRY LIFE

35 Kč
Do 3 dnů
  • Cena bez 12% DPH: 31,25 Kč
  • PeMi kód: 169027
  • EAN: 8595016596118
S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, hodí se do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.

Recepty:

  • Mléko z vlašských ořechů
    200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte
    použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení
    zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličky
  • Karotkový koláč s vlašskými ořechy
    recept je popsán na straně 9 v Dobrotách podzim 2013
  • Dresink z tofu a oleje z vlašských ořechů
    recept je uveden na straně 9 v Dobrotách podzim 2013
  • Korpusy, drobenka, krambl
    rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje
    použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na krambl
  • Máslo z vlašských ořechů
    ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku soli
    použijte na lívance, palačinky, raw sladkosti
  • Omáčka na těstoviny
    vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčce
  • Pečivo
    přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánky
  • Granola
  • Smoothie
  • Náplň do těsta, quiche
  • Do rizota, zapečených pokrmů
  • K sýrům

Tipy na úpravu vlašských ořechů:

    &l
⇡ Zpět nahoru ⇡