Vlašské ořechy 100 g BIO COUNTRY LIFE

45 Kč
Do 3 dnů
  • Cena bez 12% DPH: 40,18 Kč
  • PeMi kód: 115257
  • EAN: 8595016514006
S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, hodí se do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.

Recepty:

  • Mléko z vlašských ořechů
    200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte
    použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení
    zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličky
  • Karotkový koláč s vlašskými ořechy
    recept je popsán na straně 9 v Dobrotách podzim 2013
  • Dresink z tofu a oleje z vlašských ořechů
    recept je uveden na straně 9 v Dobrotách podzim 2013
  • Korpusy, drobenka, krambl
    rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje
    použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na krambl
  • Máslo z vlašských ořechů
    ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku soli
    použijte na lívance, palačinky, raw sladkosti
  • Omáčka na těstoviny
    vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčce
  • Pečivo
    přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánky
  • Granola
  • Smoothie
  • Náplň do těsta, quiche
  • Do rizota, zapečených pokrmů
  • K sýrům

Tipy na úpravu vlašských ořechů:

  • Namáčení
    alespoň 6 hodin, vodu z namáčení slijte a ořechy propláchněte čistou vodou, ořechy budou lahodnější a lépe stravitelné
    použijte na mléko z vlašských ořechů, krémy, smoothie
  • Pražení
    opražené mají výraznější aroma a jsou krásně křupavé
    pečte za občasného míchání 5-15 minut při 150 °C
    na kaše, jogurty, saláty, sladké i slané koláče (quiche), do jablečného štrůdlu
  • Mouka z vlašských ořechů
    umelte v mlýnku na kávu nebo rozmixujte v mixéru
    přidávejte do těst, krémů, na jogurty, kaše a raw sladkosti

Složení: VLAŠSKÉ OŘECHY jádra*. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě: Určeno k přímé spotřebě.

Kalorická hodnota/energie (na 100ml): 2721 kJ/650 kcal. Tuky: 60 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 6 g. Sacharidy: 14.6 g. z toho cukry: 2.61 g. Bílkoviny: 15 g. Sůl: 0.01 g

Může obsahovat (alergeny): skořápkové plody
Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody - vlašské ořechy..

⇡ Zpět nahoru ⇡