Špaldové tyčinky sypané solí s jodem představují lehkou a křupavou pochoutku. Vychutnejte si je v biokvalitě. Špalda má trochu výraznější chuť než běžná pšenice.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení: ŠPALDOVÁ hladká mouka* 88 %, palmový tuk*, droždí*, třtinový cukr*, jedlá sůl s jodem obohacená, E 500ii, voda, E 524, jedlá sůl hrubá. Může obsahovat stopy sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Návod k přípravě: K přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1635 kJ/387 kcal. Tuky: 6.35 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 2.27 g. Sacharidy: 65.7 g. z toho cukry: 4.19 g. Bílkoviny: 13.7 g. Sůl: 2.4 g
Může obsahovat (alergeny): lepek
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: trvanlivé pečivo..