Špaldové tyčinky sypané sezamem představují lehkou a křupavou pochoutku. Vychutnejte si je v biokvalitě. Špalda má trochu výraznější chuť než běžná pšenice.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení: ŠPALDOVÁ hladká mouka* 88 %, řepkový olej*, droždí*, řrtinový cukr, jedlá sul s jodem obohacená, E 500ii, voda, sezam* 7 %, E 524. *produkt kontrolovaného ekologického zemedělství.
Návod k přípravě: Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1737 kJ/412 kcal. Tuky: 9.85 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 2.42 g. Sacharidy: 62.9 g. z toho cukry: 3.84 g. Bílkoviny: 14.8 g. Sůl: 1.4 g
Může obsahovat (alergeny): lepek, sezam
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: trvanlivé pečivo..