Jablečná trubička je ovocná pochoutka vyrobená ze sušené jablečné dřeně. K výrobě dřeně je použito unikátní technologie drcení a lisování jablek na homogenizéru.
Lisováním dochází k uvolnění vitamínů a minerálních látek do dřeně. Ta se pak suší v nízkotepelné sušičce při teplotě do 50°C bez přístupu okolního vzduchu. Karob (neboli svatojánský chléb) je zdravou alternativou ke kakau. Na rozdíl od kakaa neobsahuje karob škodlivé methylxanthiny. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem a vzhledem k jemné konzistenci není potřebný ani přídavek velkého množství tuku. Při výrobě nejsou použity žádné chemické a konzervační látky. K dochucení je přidána šťáva z citronů a strouhaný kokos.
Složení: jablečná dřeň (79 %), kokos (1 %), carobová poleva (cukr, rostlinný tuk [palmojádrový], sušená SYROVÁTKA, karobový prášek, emulgátor [SÓJOVÝ LECITIN].
Může obsahovat stopy ořechů.
Návod k přípravě: určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1605 kJ/381 kcal. Tuky: 10.7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 9.2 g. Sacharidy: 64.8 g. z toho cukry: 64.8 g. Vláknina: 8.5 g. Bílkoviny: 2.6 g. Sůl: 0 g
Může obsahovat (alergeny): sója, mléko
Skladování: při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti 70 %.
Legislativní zařazení: trubičky z jablečné dřeně..