Bezvaječné špagety z tvrdé pšenice semoliny v bio kvalitě obohatí nejen nutričně váš jídelníček.
Špagety jsou vyrobeny z pšeničné krupice, která se vyrábí z kvalitní tvrdé neboli tvrdozrnné pšenice neboli semoliny. Hlavní výhodou je, že nemají tendenci se rozvařovat. Využijete je všude tam, kam používáte klasické špagety. Jejich chuť nejvíce pozvedne kvalitní olivový olej. Výborně ladí samozřejmě také s rajčaty a česnekem.
Neobejde se bez nich omáčka bolognese, kvalitní špagety jsou naprosto nosným základem pro pokrm aglio olio. Ten bez dobrých těstovin prostě neuvaříte. Vyzkoušejte je i s bazalkovým nebo rukolovým pestem. A samostatnou kulinářskou kapitolou jsou pak špagety alla carbonara neboli uhlířské, nebo špagety se smetanovou či sýrovou omáčkou. Určitě se ale nebojte experimentovat s nezvyklejšími kombinacemi či chutěmi.
Tvrdozrnná PŠENIČNÁ krupice*. Může obsahovat stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíTěstoviny vařte v mírně osolené vroucí vodě po dobu 7 minut. Občas promíchejte. Poté těstoviny sceďte.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1518kJ/358kcal. Tuky: 1,6 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g. Sacharidy: 73,2 g. z toho cukry: 3 g. Bílkoviny: 11 g. Sůl: 0,01 g
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
Legislativní zařazení: Těstoviny bezvaječné.