Bezlepkové těstoviny z rýžové mouky vhodné pro celiaky. Český výrobek. Rýžové těstoviny LUCKA neobsahují konzervanty ani barviva. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití.
Využití:
- s omáčkou - zeleninová nebo smetanová, uvařené těstoviny stačí zalít omáčkou a jídlo máte rychle na stole
- na sladko - z rozvařeného ovoce uděláte skvělou omáčku nebo těstoviny jen zalijete sirupem, zasypete kakaem či kokosem
- zapečené - uvařené, se zeleninou a zalité smetanou je můžete zapéct v troubě
- salát - vychladlé těstoviny smíchejte třeba s fazolemi, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálivkou ze zakysané smetany
LUCKA se zabývá výrobou rýžových těstovin a instantních pšeničných produktů nejvyšší kvality. Jedná se o českou značku s mnohaletou tradicí. Má za sebou bezmála 20 let úspěšného působení na českém trhu. Rýžové těstoviny LUCKA neobsahují konzervanty ani barviva
a jsou vhodné i pro celiaky.
Rýžová mouka, přírodní tapiokový škrob, sůl.Dejte vařit vodu (1 litr vody na 100 g těstovin) trochu osolit (v případě polévkových hvězdiček ještě lžičku rostlinného oleje). Těstoviny vložte do vroucí vody a za občasného míchání vařte 8–12 minut. Jakmile jsou těstoviny uvařené, zceďte vodu. Poté je dobře propláchněte tekoucí vodou a nechte okapat. Přidejte trochu rostlinného oleje, promíchejte a můžete servírovat.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1448kJ/364kcal. Tuky: 0,4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 82,3 g. z toho cukry: 1,58 g. Bílkoviny: 3,42 g. Sůl: 0,49 g
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: Těstoviny - bezvaječné.