Penne z kvalitní semolinové krupice nesmí chybět v italské kuchyni ani jiných kulinářských experimentech.
Těstoviny penne jsou vyrobeny z pšeničné krupice, která se vyrábí z kvalitní tvrdé neboli tvrdozrnné pšenice nebo také semoliny. Hlavní výhodou je, že nemají tendenci se rozvařovat. Jejich chuť nejvíce pozvedne kvalitní olivový olej. Vodu na vaření těstovin pořádně osolte. Se solí určitě nešetřete, na jeden litr vody by měla přijít lžíce soli. Italové dokonce tvrdí, že voda na vaření těstovin by měla být slaná jako moře.
Tyto těstoviny jsou velmi univerzální. Hodí se výborně k omáčkám, díky jejich trubkovitému tvaru pronikne omáčka dovnitř, prostoupí celým pokrmem a těstoviny báječně ochutí. Penne můžete využít také na zapékání. Jejich zajímavý tvar vynikne také v teplých či studených salátech. A rozhodně se nebojte je vyzkoušet i na sladko. Třeba s mletými vlašskými ořechy, přelité dobrým máslem.
Tvrdozrnná celozrnná PŠENIČNÁ krupice*. Může obsahovat stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíTěstoviny vařte v mírně osolené vroucí vodě po dobu 9 minut. Občas promíchejte. Poté těstoviny sceďte.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1518kJ/358kcal. Tuky: 1,6 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g. Sacharidy: 73,2 g. z toho cukry: 3 g. Bílkoviny: 11 g. Sůl: 0,01 g
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
Legislativní zařazení: