Bezlepkové těstoviny z rýžové mouky vhodné pro celiaky. Český výrobek. Rýžové těstoviny LUCKA neobsahují konzervanty ani barviva. Široké využití v kuchyni. Dobře se hodí do asijských receptů.
Využití:
- rýžové nudle s arašídovou omáčkou - kostičky tofu marinujte 30 min. v sójové omáčce, poté je na pánvi orestujte, zvlášť orestujte zeleninu a houby a uvařte nudle, pro omáčku smíchejte v hrnci ocet, sojovou omáčku, cukr, máslo, vodu, rozdrcený česnek a nasekanou chilli papričku a krátce prohřejte, nakonec vše na pánvi promíchejte, zdobte arašídy a koriandrem
- zapečené nudle - třeba klasické šunkofleky můžete připravit z rýžových nudlí
- polévky - než budete nudle přidávat do polévky, vždy je zvlášť uvařte a sceďte, dávejte je ideálně přímo do talíře plného polévky
LUCKA se zabývá výrobou rýžových těstovin a instantních pšeničných produktů nejvyšší kvality. Jedná se o českou značku s mnohaletou tradicí. Má za sebou bezmála 20 let úspěšného působení na českém trhu. Rýžové těstoviny LUCKA neobsahují konzervanty ani barviva a jsou vhodné i pro celiaky.
Složení: Rýžová mouka, přírodní tapiokový škrob, sůl.
Návod k přípravě: Dejte vařit vodu (1 litr vody na 100 g těstovin) trochu osolit (v případě polévkových hvězdiček ještě lžičku rostlinného oleje). Těstoviny vložte do vroucí vody a za občasného míchání vařte 4–6 minut. Jakmile jsou těstoviny uvařené, zceďte vodu. Poté je dobře propláchněte tekoucí vodou a nechte okapat. Přidejte trochu rostlinného oleje, promíchejte a můžete servírovat.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml): 1452 kJ/347 kcal. Tuky: 0.61 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.3 g. Sacharidy: 80 g. z toho cukry: 1.02 g. Bílkoviny: 4.81 g. Sůl: 0.55 g
Skladování: Skladujte na suchých místech odděleně od látek s výraznými pachy.
Legislativní zařazení: Těstoviny - bezvaječné..