Těstoviny z kvalitní celozrnné semolinové krupice se skvěle hodí k pestům či mořským plodům.
Těstoviny linguine jsou vyrobeny z pšeničné krupice, která se vyrábí z kvalitní tvrdé neboli tvrdozrnné pšenice nebo také semoliny. Hlavní výhodou je, že nemají tendenci se rozvařovat. Jejich chuť nejvíce pozvedne kvalitní olivový olej. Vodu na vaření těstovin pořádně osolte. Se solí určitě nešetřete, na jeden litr vody by měla přijít lžíce soli. Italové dokonce tvrdí, že voda na vaření těstovin by měla být slaná jako moře.
Název linguine znamená v italštině "malé jazýčky". Jsou podobné klasickým špagetám, ale jsou placaté a širší. Zkuste je ale i na sladko třeba s mákem. Nehodí se však moc na mastné a řidší omáčky. Ty na nich nedrží, stékají a celý pokrm se pak nešikovně jí.
Tvrdozrnná PŠENIČNÁ krupice*. Může obsahovat stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíTěstoviny vařte v mírně osolené vroucí vodě po dobu 7 minut. Občas promíchejte. Poté těstoviny sceďte.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1518kJ/358kcal. Tuky: 1,6 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g. Sacharidy: 73,2 g. z toho cukry: 3 g. Bílkoviny: 11 g. Sůl: 0,01 g
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
Legislativní zařazení: