Spirálkovité těstoviny z kvalitní semolinové krupice jsou výborné k omáčkám i do salátů.
Těstoviny fusilli jsou vyrobeny z pšeničné krupice, která se vyrábí z kvalitní tvrdé neboli tvrdozrnné pšenice nebo také semoliny. Hlavní výhodou je, že nemají tendenci se rozvařovat. Jejich chuť nejvíce pozvedne kvalitní olivový olej. Vodu na vaření těstovin pořádně osolte. Se solí určitě nešetřete, na jeden litr vody by měla přijít lžíce soli. Italové dokonce tvrdí, že voda na vaření těstovin by měla být slaná jako moře.
Název těstoviny fusilli je odvozen od slova „fuso", neboli vřeteno. Tyto spirálkovité těstoviny díky svému tvaru výborně drží omáčku. Jsou vynikající se zeleninovými či sýrovými omáčkami. Zkuste je také promíchat s dobrým bylinkovým pestem nebo je přidat do teplého či studeného zeleninového salátu, který ozvláštní svým zajímavým tvarem a přidají mu na sytosti.
Tvrdozrnná PŠENIČNÁ krupice*. Může obsahovat stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1518kJ/358kcal. Tuky: 1,6 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g. Sacharidy: 73,2 g. z toho cukry: 3 g. Bílkoviny: 11 g. Sůl: 0,01 g
Skladování: Uchovávejte na suchém místě.
Legislativní zařazení: