Dodá uzenou chuť i bez uzení. Hodí se k masu i do vegetariánské kuchyně.
Uzená sůl je charakteristická béžovými až světle zlatavými barevnými tóny. Má uzenou chuť a voní po šunce. Tato původně mořská sůl vychází ze staré udírenské tradice. Je vyráběna v malé udírně v německém pohoří zvaném Švábská Alba. Postupně se udí v jemném kouři z jedlového a bukového dřeva po dobu 6-7 dní. Díky ní můžete vytvářet vlastní kulinářské recepty s uzenou příchutí bez toho, abyste pokrmy skutečně udili. Sůl se hodí k vajíčkách, hřibům, dušenému masu, ale i k vegetariánským jídlům, kterým dodá "masovou" chuť. Uzenou sůl přidávejte až ke konci vaření, aby se její chuť nevyvařila.
Mořská sůl.K přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: