Himálajská růžová sůl neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. Naopak jsou v ní důležité minerály pro naše tělo. V přírodě se vyskytuje přirozeně pod pákistánskými červeně zbarvenými horami.
Využití:
- kuchyně - osolení pokrmů
- koupelna - himálajskou sůl můžete využít i jako sůl do koupele a dopřát si tak zasloužený relax
- dekorace - díky svému krásnému zbarvení ji můžete naaranžovat jako dekoraci do vašeho domova
Himálajská růžová sůl pochází z Pákistánu ze solného dolu Khewra v provincii Punjab. Svůj název získala díky Himálajím, které se nachází jen 200 kilometrů od dolu. Jedná se o druhý největší solný důl na světě a již od 16. století se odtud sůl vyváží do světa.
Naše himalájská sůl je nerafinovaná. Znamená to, že nebyla upravena chemickými látkami a zachovala si tak svou podobu z přírody. Neobsahuje tedy konzervační ani protispékavé látky jako soli rafinované.
Složení: Sůl jedlá, obsah NaCl 98 %. Může obsahovat stopy lepku.
Návod k přípravě: K přímé potřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 0 kJ/0 kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: Skladujte v chladu a suchu.
Legislativní zařazení: Jedlá sůl kamenná..