Směs na přípravu bezlepkového chleba s pohankovou vlákninou. Chutné rozšíření jídelníčku celiaků. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Příprava je snadná, ke směsi stačí přidat vodu, olej a droždí.
Chléb se nemusíte bát obohatit různými semínky. Do těsta s klidem zamíchejte třeba slunečnicové semínko a navrch chleba nasypte například dýňová semínka. Ze směsi připravíte i jiné druhy pečiva, například výborné bulky nebo rustikální kostky.
Firma Nominal je na trhu již 20 let. Důležitými hodnotami jsou pro ně příroda, pečlivost, pokora a píle. Dbají především na kvalitu surovin, některé si i sami pěstují. Značka patří mezi průkopníky bezlepkových potravin v České republice.
Deproteinovaný pšeničný škrob, celozrnná pohanková mouka 12 %, LUPINOVÁ mouka, lněné semínko, zahušťovadlo guarová mouka, cukr, sůl, chlebové koření.Suroviny na přípravu chleba - 500 g směsi na chléb, 440 ml vody, 20 ml oleje, 15 g čerstvého nebo cca 5 g sušeného droždí. Z 500 g suché směsi upečeme chléb o hmotnosti přibližně 900 g.
V domácí pekárně: do pečící nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej, rozdrobíme čerstvé nebo sušené droždí a přidáme směs na chléb. Doporučená dávka droždí a vody se týká programů na bezlpekové pečení s délkou kynutí cca 45 - 50 min. a cca 60 min. pečení. Během kynutí by už těsto nemělo být znovu promícháváno.
V běžné troubě: odle receptu smíchpáme všechny suroviny najednou a prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme důkladně! vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45 - 60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50 - 60 minut. Volíme spodní a horní ohřev.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1425kJ/337kcal. Tuky: 1,7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 68 g. z toho cukry: 3,8 g. Bílkoviny: 7,2 g. Sůl: 2 g
Skladování: Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené.
Legislativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – směs na přípravu hotového pokrmu.