Mletá skořice v biokvalitě, používá se k ochucení. Má velmi příjemnou vůni a jemně nasládlou chuť. Hodí se především do sladkých pokrmů.
Skořici uplatníte především v dezertech, skvěle chutná například s ořechy, hruškami a jablky. Dobře se hodí též k dýni. Skořicí můžete okořenit i pečené kuře. Chutné je také živočišné nebo rostlinné mléko ochucené medem a skořicí. Med obecně v kombinaci se skořicí bude vždy dobrá volba. Skořice je důležitým základem perníkového koření a tradiční součástí české žemlovky. Se skořicí si budou rozumět i švestky a povidla.
Skořice se je namletá kůra skořicovníku, což je stálezelený tropický strom. Skořicovník je člověku známý již přes 6000 let a první zmínky o něm pochází z Číny. Na českém území skořici používáme od 15. století. Z listů, větví a květů stromu se získává skořicový olej, který se využívá k výrobě léčivých prostředků. Kůra se kromě potravinářství používá také při výrobě voňavek, kosmetiky, likérů nebo léků.
Společnost SONNENTOR je se svými biopotravinami na českém trhu již 30 let. Zaměřují se především na čaje a koření. Jejich hlavní ideou je hluboká, dlouhodobá a oboustranně výhodná spolupráce s biopěstiteli. Jde jim především o trvale udržitelný rozvoj a ekologické zemědělství. Výrobky této značky obsahují byliny bez reziduí agrochemikálií nebo geneticky modifikovaných organismů.
Skořice mletá Cassio*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíK ochucení dezertů.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: Skladovat v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: Koření skořice.