Rýžový sirup je oblíbený pro svou neutrální chuť a všestranné použití. Dá se použít naprosto univerzálně, zejména na pečení. Vychutnat si ho můžete třeba s jogurtem a oříšky. Hodí se na oslazení kaší, nákypů, křupavé granoly…
Oslaďte s ním křupavou granolu i švestkový jáhelník. Děti ho milují v misce s jogurtem a oříšky.
Rýžový sirup je světlý, tekutější než ostatní rostlinné sirupy a má poměrně nízkou sladivost. Hodí se pro studenou i teplou kuchyni. Vyrábí se fermentací rýže. Jeho největší výhodou je jeho jemné, neutrální aroma, které neovlivňuje chuť výsledného pokrmu.
V Dobrotách zima 2015–2016 jsme na straně 6–11 zpracovali velký přehled sirupů a vzájemné srovnání obsahu jednotlivých cukrů.
Rýže* (80 %), pitná voda. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíK přímé spotřebě bez ředění i na přípravu sladkých pokrmů.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1302kJ/311kcal. Tuky: 0,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 77 g. z toho cukry: 54 g. Bílkoviny: 0,5 g. Sůl: 0,01 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C.
Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo - sirup.