Kulatozrnná rýže je typická vysokou lepivostí a tudíž krémovou konzistencí. Ideální na přípravu italského “rissota”. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. Jedná se o rýži v biokvalitě. Rýže je také přirozeně bezlepková.
Využití:
- rizoto se sušenými rajčaty - recept s rýží najdete na str. 15 v časopise Dobroty zima 2013-2014
- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
- kaše - z této rýže můžete udělat skvělou kaši k snídani, v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
Kulatozrnná rýže se pěstuje především v Itálii, kde se používá pro vaření "rissota". Při vaření hojně vstřebává vodu a vytváří krémovou hustou hmotu. Po uvaření zůstane uprostřed rýže pevné jádro a na povrchu bude zrnko krásně jemné.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení: Rýže kulatozrnná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 45 minut.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1483 kJ/354 kcal. Tuky: 2.3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 70.4 g. z toho cukry: 0.4 g. Bílkoviny: 8.4 g. Sůl: 0.08 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek – rýže..