Doporučené užívání je 0,1 l - 0,4 l 2x denně po dobu 2 - 3 měsíců.
Legendární ryze alkalická kyselka Bílinská pramení v Českém středohoří u města Bíliny a čerpá se z hloubky 190,8 m. Dále je přetlačována podzemním potrubím a akumulována při konstantní teplotě v zásobnících. Z těchto zásobníků je bez úprav plněna v moderním podzemním provozu stáčírny. Tento šetrný proces umožňuje zachovat původní množství jemně rozpuštěného oxidu uhličitého, který je podstatný pro lahodnou chuť.
O Bílinských léčivých pramenech najdeme zmínku již z roku 1541. V roce 1733 se voda začne využívat v teplickém lázeňství k léčbě dny a následně roku 1781 je vystavěna první stáčírna. 1831 je Bílínská kyselka zapsána do seznamu národního bohatství. V devatenáctém století už se kyselka vyváží jak do severní, tak do jižní Ameriky, a ročně je celkem vyexpedováno až 5 miliónů lahví. V současnosti byla spuštěna technologie nového typu zajišťující doposud historicky nejkvalitnější proces jímání a stáčení Bílinské.
Slaná chuť Bílinské kyselky není dána přítomností kuchyňské soli. Je dána hydrogenouhličitanem. Bílinská obsahuje jen nepatrné množství kuchyňské soli, čtyřikrát méně než mléko.
Přírodní minerální voda silně mineralizovaná přirozeně sycená, se zvýšením obsahem kyseliny křemičité a železa.200-500 ml denně, pokud lékař neurčí jinak.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: Po otevření uchovávejte v chladu, chraňte před přímým slunečním světlem. Případný sediment je nezávadný přírodní jev.
Legislativní zařazení: Nealkoholický nápoj - minerální voda.