Sušené plody vinné révy. Chutné jsou samotné, lze je ale použít i při pečení a vaření. Mají výraznou sladkou chuť. Mají větší rozměr než jiné rozinky a jsou o poznání světlejší.
Využití:
- pochoutka - rozinky jsou typicky sladké a dobře poslouží, když vás honí mlsná
- pečení - rozinky dáváme klasicky do vánočky, štrůdlu, bábovky, cukroví...
- müsli - při výrobě domácího snídaňového müsli můžete přidat i rozinky
- kaše - posypte ráno svou oblíbenou kaši rozinkami a oslaďte si ji tak
- čatní - k přípravě tradiční husté indické omáčky se často využívají právě rozinky
- saláty - v ovocném salátu můžou rozinky posloužit jako sladidlo, chutnají výtečně hlavně s jablky
Rozinky jsou velmi oblíbené hlavně pro svou sladkou chuť. Někdy ale po delší době skladování může cukr uvnitř začít krystalizovat. V takovém případě stačí rozinky krátce ponořit do horké tekutiny, například do vody nebo mléka.
Složení: Rozinky, slunečnicový olej, konzervant: OXID SIŘIČITÝ E 220. Může obsahovat stopy lepku.
Návod k přípravě: Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1252 kJ/299 kcal. Tuky: 0.15 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.06 g. Sacharidy: 79.2 g. z toho cukry: 59.2 g. Vláknina: 3.7 g. Bílkoviny: 3.1 g. Sůl: 0 g
Může obsahovat (alergeny): oxid siřičitý a siřičitany
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Zpracované ovoce - sušené..