Přepuštěné máslo je bezvodý tuk získaný z másla. Má jemně nasládlou oříškovou vůni a chuť. Hodí se na pečení a smažení. Má vyšší bod přepalování (200–250 °C). V biokvalitě. Dlouhodobá trvanlivost.
Přepuštěné máslo je v Indii známé jako ghí, ale mohlo by se mu říkat i přečištěné máslo. Klasické máslo se totiž postupně rozehřívá a přepouští ve vodní lázni, dokud se z něj neodstraní voda a jiné příměsi. Tímto tradiční postupem vznikne čistý tuk. Proces přepuštění může trvat až 10 hodin. Dobře uskladněné ghí vydrží měsíce a má vyšší bod přepalování než běžné máslo.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení: Bezvodý mléčný tuk* min. 99,3 %. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: K přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 3700 kJ/883 kcal. Tuky: 99 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 67.4 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0.8 g. Sůl: 0 g
Může obsahovat (alergeny): mléko
Skladování: Chraňte před světlem. Skladujte při teplotě 5–20 °C.
Legislativní zařazení: Přepuštěné máslo..