Veganské perníkové koření v biokvalitě nese ve své vůni teplé tóny skořice a hřebíčku. Hodí se na vánoční perníčky, do koláčů, ovocných chlebíků, zimních sorbetů nebo do sušenek. Bez přidaného cukru. Ručně baleno.
TIP: Pokud nevíte, kolik byste jej měli použít do těsta, platí následující základní pravidlo: 5 až 8 gramů perníkového koření na 1 kg mouky.
Recepty:
- Kuskusovník - Dobroty zima 2014-15 str. 10
- Tofu marinované nasladko - marinujte kostky nebo plátky tofu natural po dobu 15 minut nebo déle, použijte sirup, vodu, citronovou šťávu a perníkové koření
Společnost SONNENTOR je se svými biopotravinami na českém trhu již 30 let. Zaměřují se především na čaje a koření. Jejich hlavní ideou je hluboká, dlouhodobá a oboustranně výhodná spolupráce s biopěstiteli. Jde jim především o trvale udržitelný rozvoj a ekologické zemědělství. Výrobky této značky obsahují byliny bez reziduí agrochemikálií nebo geneticky modifikovaných organismů.
Složení: Skořice – Cassia*, anýz*, hřebíček*, koriandr*, kardamon*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Na perníčky nebo k ochucení zmrzliny.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 0 kJ/0 kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: Skladovat v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: Směs koření..