Nastavení cookies

Kliknutím na tlačítko SOUHLASÍM povolíte používání cookies, které usnadňují navigaci na našem webu, pomáhají nám analyzovat fungování a používání našeho webu a umožňují nám zobrazovat relevantní marketingový obsah.

Pektogel 40g na džemy a marmelády

18 Kč
Skladem
  • Cena bez 12% DPH: 16,07 Kč
  • PeMi kód: 641885
  • EAN: 8590288040017, 8593861412461, 8595008103294
Želírující přípravek sypký pro přípravu džemů, marmelád a rosolů.

Suroviny: 1000 g ovoce nebo ovocné šťávy, 1000-1200 g cukru, 1 balení Pektogel.
Český výrobek od tradiční firmy: Alibona, česká firma se stoletou tradicí.
Použití
Údržnost zavařeniny je možno zvýšit přídavkem konzervačního přípravku kys. sorbové v dávce 0,7 g (1/4 kávové lžičky) před koncem varu. Skladujte na suchém a chladném místě.

1. Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na malé kousky nebo rozemeleme.
2. Odvážíme 1000 g ovoce nebo ovocné šťávy, dáme do většího hrnce a přivedeme k varu. Dle druhu ovoce vaříme min. 5 minut pro odpaření přebytečné vody.
3. Smícháme 1 balení Pektogelu s 2 lžícemi cukru a dáme stranou.
4. K ovoci nebo ovocné šťávě přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu, vaříme 3 minuty a odstavíme.
5. Případně vznikající pěnu opět postupně odebíráme.
6. Horkou zavařeninu plníme do suchých, předehřátých sklenic. Sklenice ihned uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a ponecháme, dokud sklenice nezchladnou. Pro zjištění hustoty džemů můžeme vzít lžičku hotového džemu a kápnout ji na malý talířek. Pokud je džem po vychladnutí málo hustý, přidejte ke zbytku směsi 1 kávovou lžičku kyseliny citronové. 

Složení
cukr, želírující látka pektin, kyselina citronová.
⇡ Zpět nahoru ⇡