Dýňový olej tmavě zelené barvy a silné chuti v biokvalitě. Lze ho míchat s olivovým olejem. Vhodný do studené kuchyně a k dochucení pokrmů. Neobsahuje umělé přísady a je vyráběn bez chemických úprav.
Využití:
- studená kuchyně - do salátů, zálivek, dresinků nebo na ochucení sýrů
- pesto - spolu s dýňovými semínky z oleje můžete připravit chutné pesto
- pomazánky - nebojte se olej přidat i do domácích pomazánek
- dochucení - olejem můžete dochutit i teplá jídla ke konci vaření, například polévky
- dezerty - sladké pokrmy můžete před podáváním pokapat tímto olejem, zvlášť výborný je třeba na palačinkách
- kosmetika - olej se používá především na suchou a rozpraskanou pokožku, doporučuje se ale míchat s dalšími oleji, jelikož může lehce barvit
Při výrobě oleje jsou kvalitní semena nejprve za studena lisována v lisu bez rozpouštědel nebo chemikálií. Olej se pak několikrát filtruje přes blotovací papír a poté se uchovává na tmavém a chladném místě.
Značka Émile Noël se již od 80. let zaměřuje na výrobu a prodej olejů z ekologicky pěstovaných surovin. Jako potvrzení vysoké kvality svých olejů získala firma certifikáty ISO, Organic Solidarity, Organic Fair Trade, Cosmébio, etc. Jejich oleje neobsahují umělé přísady a jsou vyráběny bez chemických úprav. Organické panenské rostlinné oleje společnosti Emile Noël odrážejí poctivé autentické chutě použitých semen nebo ovoce.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Olej z dýňových semen* lisovaných za studena, z prvního lisování. Může obsahovat stopy lepku, sóji, sezamu a suchých skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíK přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):3404kJ/828kcal. Tuky: 92 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 18 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: Chraňte před přímým světlem a teplem. Skladujte při teplotě do 20 °C.
Legislativní zařazení: Jedlý olej – rostlinný, jednodruhový.