Špaldová chlebová mouka v biokvalitě je hladká a tmavá. Užitečná pro snadnější pečení vašeho domácího chleba. Je vhodná pro pečení chleba v domácích pekárnách, v peci či troubě.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
PRO-BIO, obchodní společnost s r. o. je první český výrobce a významný dodavatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin. Značka BIOHARMONIE zahrnuje základní suroviny jako luštěniny, mouky, těstoviny nebo olej. Společnost se snaží vrátit do českých kuchyň zapomenuté tradiční plodiny jako je pohanka nebo jáhly a špalda. PRO-BIO provozuje vlastní moderní mlýn s ohledem na ekologické zemědělství.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení: ŠPALDOVÁ mouka chlebová*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: vhodná k přípravě chlebových těst a pečiva.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1456 kJ/344 kcal. Tuky: 1.8 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.3 g. Sacharidy: 67 g. z toho cukry: 1.4 g. Vláknina: 5.2 g. Bílkoviny: 12 g. Sůl: 0.01 g
Může obsahovat (alergeny): lepek
Skladování: Skladujte při teplotě 25 °C a relativní vlhkost vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek..