Vhodná pro bezlepkovou dietu. Široké využití v kuchyni v kombinaci s dalšími typy mouky. Je velmi dobrým zahušťovadlem. Zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.
Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, namíchejte ve svém klasickém receptu běžnou mouku s rýžovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
- zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
- smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z rýžové mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Rýžová mouka se vyrábí mletím rýže. Nejčastějším typem rýže je rýže setá, která zajišťuje jednu z nejpoužívanějších potravin na světě. Rýží se totiž živí až 1 populace.
Rýžová mouka přináší nové kulinářské možnosti do kuchyně celiaků. Některé bezlepkové směsi špatně drží při sobě, což snadno můžete napravit přidáním rýžové mouky.
Společnost Paleta Foodsystem je jedna z největších českých producentů bezlepkových výrobků v České republice. Byla založena v Plzni v roce 1991 původně se zaměřením na popcorn a cukrovou vatu. Postupem času vzhledem k poptávce po bezlepkových výrobcích se firma začala zaměřovat na práškové bezlepkové směsi a mouky.
Rýže.Při pečení se obvykle míchá s jinými druhy mouky.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1490kJ/356kcal. Tuky: 0,7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 79,4 g. z toho cukry: 0,5 g. Bílkoviny: 7 g. Sůl: 0 g
Skladování: V relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – rýžová mouka polohrubá.