Vhodná pro bezlepkovou dietu. Široké využití v kuchyni jako běžná mouka. Skvěle poslouží při pečení, zahušťování, smažení nebo při přípravě těstovin či knedlíků.
Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, s bezlepkovou moukou můžete při pečení pracovat stejně jako s moukou běžnou
- zahušťování - můžete s ní pokrmy i zahušťovat
- smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z bezlepkové mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Jednou ze složek je rýžová mouka, která se vyrábí mletím rýže. Nejčastějším typem rýže je rýže setá, která zajišťuje jednu z nejpoužívanějších potravin na světě. Rýží se totiž živí až 1 populace. Rýžová mouka přináší nové kulinářské možnosti do kuchyně celiaků.
Společnost Paleta Foodsystem je jedna z největších českých producentů bezlepkových výrobků v České republice. Byla založena v Plzni v roce 1991 původně se zaměřením na popcorn a cukrovou vatu. Postupem času vzhledem k poptávce po bezlepkových výrobcích se firma začala zaměřovat na práškové bezlepkové směsi a mouky.
Složení: Kukuřičný škrob, bramborový škrob, modifikovaný kukuřičný škrob, rýžová mouka, cukr.
Návod k přípravě: Recepty jsou shodné jako při použití normální mouky na přípravu těst, knedlíčků do polévek, k zahušťování polévek, omáček apod. Přidáme-li do směsi kypřící prášek nebo droždí, zhotovíme rohlíky, housky, koláče apod. Těsto bramborové i pro pečivo dáváme po zadělání ihned péct nebo vařit, protože velmi rychle řídne.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1510 kJ/356 kcal. Tuky: 0.2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.2 g. Sacharidy: 87.4 g. z toho cukry: 3.3 g. Bílkoviny: 1 g. Sůl: 0 g
Skladování: Skladujte v suchu a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – mouka..