Wakame je velmi blízká řase Kombu, v některých receptech může Kombu nahradit. Řasy můžete jíst samotné nebo s nimi obohatit polévku či salát. Lze s nimi zkrátit i dobu vaření luštěnin. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány.
Využití:
- Miso polévka s tofu a zeleninou - recept s řasami Wakame hledejte v časopise Dobroty zima 2016-17 na str. 20
- pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
- luštěniny - když při vaření luštěnin přidáte řasu do hrnce, zkrátíte tím dobu vaření
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení: Mořské řasy Wakame (Undaria)*. Případný bílý povlak není na závadu. Jedná se o vykrystalizovanou mořskou sůl. Může obsahovat stopy korýšů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: a) namočte na 15 minut a přidejte do salátu, b) vařte 20 minut se zeleninou, polévkou, brambory, rýží, obilovinami a dalšími pokrmy.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 811 kJ/195 kcal. Tuky: 1.3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.4 g. Sacharidy: 17 g. z toho cukry: 0.5 g. Vláknina: 32 g. Bílkoviny: 13 g. Sůl: 8.9 g
Skladování: Skladujte v uzavřeném obalu.
Legislativní zařazení: Mořské řasy..