Řasy můžete jíst samotné nebo s nimi obohatit polévku či salát. Lze s nimi zkrátit i dobu vaření luštěnin. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány.
Využití:
- knedlíčková polévka - recept hledejte v časopise Dobroty jaro 2017 na str. 22
- pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
- luštěniny - když při vaření luštěnin přidáte řasu do hrnce, zkrátíte tím dobu vaření
Kombu patří mezi jedlé řasy oblíbené především ve východní Asii. Slovo "kombu" pochází z japonštiny a z Japonska je řasa vyvážena od šedesátých let. V tradiční japonské kuchyni se řasa přidává především do polévky, do hrnce s luštěninami nebo se nakládá do sladko-kyselého nálevu. Kombu také přidávají japonští kuchaři jako koření do rýže na sushi.
Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základní principů markobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.
Složení: Řasa Kombu (Laminariaceae longissima). Případný bílý povlak není na závadu, jedná se o vykrystalizovanou mořskou sůl.
Návod k přípravě: Řasy opláchněte, přiveďte k varu a vařte 20 minut a osušte (Kombu řasa zvýší svůj objem 4-5 krát). Přidejte do své oblíbené zeleniny.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 871 kJ/210 kcal. Tuky: 3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1.1 g. Sacharidy: 22 g. z toho cukry: 0 g. Vláknina: 33 g. Bílkoviny: 7.8 g. Sůl: 6.5 g
Skladování: Uchovávejte v suchu při pokojové teplotě.
Legislativní zařazení: Mořské řasy..