Arame, která má velmi jemnou chuť i aroma, roste na pobřeží japonského ostrova Izu. Arame se sbírá ručně, potom se 7 hodin vaří a suší na slunci. Pro lepší užití v kuchyni se krájí na tenké nudličky. Řasy můžete jíst samotné nebo s nimi obohatit polévku či salát. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány.
Využití:
- pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
- pomazánky - řasu můžete rozmixovat do pomazánek
Stejně jako Wakame, Nori a Kombu mají tyto řasy pouze slabé mořské aroma, takže se nemusíte bát, že jejich chuť bude dominovat celému pokrmu.
Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základních principů makrobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.
Mořské řasy Arame (Eisenia bicyclis). Případný bílý povlak není na závadu. Jedná se o vykrystalizovanou mořskou sůl.Řasy Arame opláchneme a namočíme do studené vody na 10-15 minut. Poté vodu slijeme a opláchneme. Lze je použít pro přípravu polévek, do salátů nebo s restovanou zeleninou. Vařte po dobu 10 minut. Řasy zvětší svůj objem 3-4x. Voda použitá k namáčení řasy je zdrojem cenných aromatických a výživově významných látek.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):994kJ/240kcal. Tuky: 1,9 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g. Sacharidy: 24 g. z toho cukry: 1,4 g. Bílkoviny: 9,6 g. Sůl: 10 g
Skladování: Skladujte v suchu a dobře uzavřeném obalu.
Legislativní zařazení: Mořské řasy.