Rýžová pasta Miso v biokvalitě. Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sóji, rýže nebo obilí, známá pro svou charakteristickou sytou chuť a tmavou barvu. Miso neodmyslitelně patří k japonské kuchyni.
Miso pasta Danival je vyráběna v oblasti Gaskoňska v jihozápadní Franci dle původních receptur.Miso pasta přináší všechny nutriční hodnoty, které sója nabízí. Obsahuje řadu minerálů, vitaminů . Vhodné pro vegany a vegetariány.
Složení: SÓJA*, rýže kulatozrnná pololoupaná* (41,5 %), jedlá sůl mořská, voda, enzym (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Rozmíchejte požadované množství ve vlažné vodě nebo zeleninovém vývaru. Protože obsahuje živé enzymy, nemělo by miso projít varem, a proto přidávejte vždy nakonec vaření a pokrm nechte před podáváním chvíli stát.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 605 kJ/145 kcal. Tuky: 6.7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 9 g. z toho cukry: 3 g. Vláknina: 3.4 g. Bílkoviny: 9.7 g. Sůl: 8.3 g
Může obsahovat (alergeny): sója
Skladování: Skladujte v suchu. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.
Legislativní zařazení: Fermentovaná pasta ze sójových bobů a rýže..