Sušené sladké meruňky. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Pro lepší chuť a strukturu je můžete předem namočit. Připravíte z nich sladké cukroví i výbornou omáčku ke slanému jídlu.
Využití:
- pochoutka - samotné chutnají sušené meruňky výborně, můžete s nimi zahnat mlsnou
- sladké pečení - nebojte se do koláčů přidat sušené ovoce, pokud zrovna nemáte čerstvé, jen je třeba recept přizpůsobit, jelikož je sušené ovoce výrazně sladší než čerstvé
- snídaně - meruňky jsou chutné jako přídavek do vaší kaše nebo do domácího müsli
- cukroví - meruňky můžete obalit v marcipánu nebo čokoládě, také je můžete rozmixovat třeba s ořechy, semínky a karobem a obalit směs v kokosu
- omáčka - meruňky uvařte ve vodě a poté nakrájejte na drobné kousky, následně si připravte světlou jíšku a zalijte ji vývarem z meruněk, povařte a přidejte meruňky, dochucujte citrónem, medem, pepřem a solí, hodí se ke slaným pokrmům
Sušení ovoce přispívá výrazně k jeho trvanlivosti a lze ho využít jako alternativu mimo sezónu čerstvého ovoce. Pro lepší chuť můžete meruňky na půl hodiny před použitím namočit do teplé vody.
Složení: Meruňky, konzervační látka: OXID SIŘIČITÝ E 220. Může obsahovat stopy lepku.
Návod k přípravě: Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1198 kJ/284 kcal. Tuky: 0.7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.08 g. Sacharidy: 61 g. z toho cukry: 48.6 g. Vláknina: 8.2 g. Bílkoviny: 3.6 g. Sůl: 0.02 g
Může obsahovat (alergeny): oxid siřičitý a siřičitany
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Zpracované ovoce - sušené..