Sušené plátky manga v biokvalitě vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Připravíte z nich sladké cukroví nebo je můžete přidat do kaše či müsli.
Využití:
- pochoutka - samotné chutná sušené mango výborně, můžete s niím zahnat mlsnou
- sladké pečení - nebojte se do koláčů přidat sušené ovoce, pokud zrovna nemáte čerstvé, jen je třeba recept přizpůsobit, jelikož je sušené ovoce výrazně sladší než čerstvé
- snídaně - sušené mango je chutné jako přídavek do vaší kaše nebo do domácího müsli
- cukroví - plátky můžete obalit třeba v čokoládě
Sušení ovoce přispívá výrazně k jeho trvanlivosti a lze ho využít jako alternativu mimo sezónu čerstvého ovoce. U sušeného bioovoce dochází k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že bioovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení: Mango sušené*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Určeno přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1392 kJ/333 kcal. Tuky: 2.1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.5 g. Sacharidy: 72 g. z toho cukry: 72 g. Bílkoviny: 4.4 g. Sůl: 0.07 g
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: Zpracované ovoce - sušené..