Vzácné a výtečné makadamové ořechy. Mají velmi jemnou máslovou chuť a jsou příjemně křupavé. Skvělá svačina, která nepotřebuje upravovat. Vhodné na přípravu ořechového krému a mléka nebo jako posyp moučníků či salátů.
Využití:
- pochutina - ořechy jsou výtečné i jen tak samotné, můžete je třeba servírovat k horkému nápoji, když máte návštěvu
- müsli - přidejte oříšky do vaší snídaně, v müsli jejich chuť a křupavost opravdu vynikne
- zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat
- saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechů
- krém - ořechy rozmixujte do hladkého krém
- posyp - ořechy vyniknou jako posyp na moučníku
- mléko - z makadamových ořechů je výtečné mléko, stačí rozmixovat ořechy, smíchat je s horkou vodou a znovu promixovat, poté ho nechte 24 hodin odležet v ledničce, zase rozmixujte a přeceďte, můžete dosladit medem
Makadamové ořechy rostou na stálezelených stromech s názvem makadamie, které se vyskytují převážně v Austrálii. Jedná se o velmi odolnou rostlinu, kterou lze pěstovat i u nás. Z ořechů makadamie se vyrábí velmi cenný a kvalitní olej pro kosmetický průmysl.
Složení: MAKADAMOVÉ OŘECHY. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů.
Návod k přípravě: K přímé spotřebě nebo jako přísada při pečení moučníků a různých jídel.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 3239 kJ/785 kcal. Tuky: 76 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 12 g. Sacharidy: 14 g. z toho cukry: 4.1 g. Bílkoviny: 7.8 g. Sůl: 0.01 g
Může obsahovat (alergeny): skořápkové plody
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody..